Rabarberchutney med chili och ingefära

På midsommardagen gjorde jag som traditionen bjuder Mormors rabarbersoppa. Men eftersom jag lyckades plocka för mycket rabarber var jag ju tvungen att hitta på något med det som blev över. En god chutney som passade lika bra till grillat som till brieosten blev resultatet.

Så här gjorde jag:

Rabarberchutney med chili och ingefära

350 g rabarber

3/4 dl honung

1 1/2 msk äppelcidervinäger

2 tsk riven ingefära

1/2 finhackad chili

1/2 finhackad gul lök

1 vitlöksklyfta

 

1. Dela rabarbern i centimeterstora bitar och hacka övriga ingredienser fint.

2. Blanda allt i en kastrull och låt det koka ihop till dess att chutneyn tjocknar. Det tog cirka 20-30 minuter.

3. Låt den svalna och häll upp i en burk och ställ kallt.

 

image
Ingredienserna i kastrullen.
image
Chutneyn på en bit brie.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Jolin

    Så in i bänken god! Bra, enkel och perfekt! Tack

    1. Katarinas spis

      Åh vad roligt att du tycker det, tack! Hade nästan glömt bort den…måste nog göra en omgång till mig själv också!! /Katarina

Lämna ett svar