På midsommardagen gjorde jag som traditionen bjuder Mormors rabarbersoppa. Men eftersom jag lyckades plocka för mycket rabarber var jag ju tvungen att hitta på något med det som blev över. En god chutney som passade lika bra till grillat som till brieosten blev resultatet.
Så här gjorde jag:
Rabarberchutney med chili och ingefära
350 g rabarber
3/4 dl honung
1 1/2 msk äppelcidervinäger
2 tsk riven ingefära
1/2 finhackad chili
1/2 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1. Dela rabarbern i centimeterstora bitar och hacka övriga ingredienser fint.
2. Blanda allt i en kastrull och låt det koka ihop till dess att chutneyn tjocknar. Det tog cirka 20-30 minuter.
3. Låt den svalna och häll upp i en burk och ställ kallt.
Så in i bänken god! Bra, enkel och perfekt! Tack
Åh vad roligt att du tycker det, tack! Hade nästan glömt bort den…måste nog göra en omgång till mig själv också!! /Katarina