Lättsotad honungslax

Du visar för närvarande Lättsotad honungslax

Att ha lax i portionsbitar i frysen är väldigt praktiskt. Jag brukar passa på att köpa en hel laxsida när den finns till bra pris på affären och frysa in i lagom stora portionsbitar. Då går det snabbt att tina och sen går tillagningen ännu snabbare. Om man dessutom gör som jag gjorde idag är maten klar att servera på nästan ingen tid alls. Eller där luras jag lite. Eftersom jag serverade potatisgratäng till tog det lite längre tid än ingen tid alls. Fast jag hade en färdigköpt gratäng i kylen som jag hottade upp med nyriven parmesan, chiliflakes och vitlökspulver. In i varmluftsugn 200° så är den blev klar på under halvtimmen. Alltså gick det rätt snabbt.

Ikväll lagade jag till mat enbart åt mig själv så då stekte jag bara en laxbit. Men det går förstås att steka mer lax om det är fler personer som ska äta.

Lättsotad honungslax

1 portionsbit lax

salt, anchochili

citron

flytande honung

olivolja

Jag skar laxen i tunna skivor. Sen kryddade jag den med salt och anchochili där den låg på skärbrädan och pressade lite citron över. I en stekpanna hettade jag upp olivolja och stekte laxen på hög värme med lite ringlad honung över till dess att honungen gjort att ytan på laxen karamelliserats. Det går fort, så stek laxen när gratängen är färdig.

Till laxen och gratängen serverade jag en sallad med gröna grönsaker. Spenat, paprika och gurka. Några hackade cashewnötter och rostade sesamfrön toppade salladen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar