Ajvarbiffar till middag.

I kväll åt vi av de goda köttfärsbiffar jag gjorde i går. Till biffarna serverades en sås av lika delar grädde och creme fraiche, lite kycklingfond, några matskedar ajvar relish, och lite tomatpuré.  Potatismos med mjölk, smör, persilja och massor av nyriven parmesanost passade bra till! 

Ajvarbiff med parmesanmos och sallad.

Här kommer receptet på biffarna igen….

1- 1 1/2 dl ljust öl

½ -1 dl ströbröd/ panko

2 ägg

ca 500 g älgfärs

1 finhackad schalottenlök

soltorkade tomater i strimlor

2-4 msk ajvar relish

salt, chiliflakes

200 g smulad fetaost

 

1.Blanda öl och ströbröd/ panko och låt det stå och svälla. (Har det inte tjocknat efter cirka 5 minuter ta lite till ströbröd)

2.Blanda med köttfärs, lök, kryddor och soltorkade tomater.

3.Sist blandas fetaosten i.

4.Provstek gärna en minibiff för att smaka av och krydda ev. mer om det behövs.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar