Smördegspuckar med prosciutto

Jag hade lite kokt potatis i kylskåpet och en rulle smördeg. Av detta och en del annat som jag plockade fram gjorde jag goda smördegspuckar att njuta av till middag.

 

Smördegspuckar med prosciutto

pressad potatis

prosciutto

ruccola

parmesan

chiliflakes

mozarella

sesamfrö och flingsalt

1 ägg

 

1. Lägg ut ingredienserna på mitten av en färdigkavlad smördegsplatta.

2. Krydda med chiliflakes. Vispa upp ett ägg och pensla kanterna på smördegen innan den rullas ihop.

3. Skär puckar, tryck till dem lite när de läggs på plåten. Pensla dem med ägg, strö över sesamfrö och flingsalt.

4. Grädda i 225º, cirka 20-30 minuter

image
Här ligger alla godsaker i väntan på att rullas in.
image
Puckar på väg in i ugnen.
image
Härligt goda med frukt till.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar