Citronmaräng med hallondröm

När jag gjorde egen majonnäs under påskhelgen fick jag äggvitor över. Av dem gjorde jag citronmaräng som jag sedan toppade med en god hallonröra. 

Citronmaräng

2 äggvitor

1 1/2 dl socker

zest från 1 ekologisk citron

 

Vispa marängen till dess att den nästan kan vändas upp och ned.

Tillsätt sockret och vispa till dess att smeten blir glansig.

Vänd ner citronzest och klicka upp lagom stora maränger på ett bakplåtspapper.

Sätt ugnen på 150º och ställ in plåten med maränger. Slå av ugnen efter cirka 20-30 minuter men låt plåten stå kvar till dess att ugnen svalnat. Då är marängerna torra och fina.

image
En mycket god dessert, citronmaräng varvad med hallondröm.

 

Hallondröm

2 1/2 dl grädde

1 burk kesella

1 msk vaniljsocker

4 dl hallon

2-3 msk florsocker

 

1.Vispa grädden med vaniljsockret.

2.Blanda med kesellan.

3.Blanda hallon med florsocker och vänd sedan ner det försiktigt.

4. Varva maräng och hallonröran, himmelskt gott!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 23-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar