Polkacookies

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

I Amelias jultidning hittade jag det här receptet på kakor, de blev riktigt goda men jag plattade ut de lite för mycket innan gräddningen så de blev aningen för stora, fast goda är de ändå….

Börja med att:

smälta 100g smör  och 150g mörk choklad ( 70 %) på låg värme, i micro eller kastrull. Jag valde kastrull på spisen.

Rör sen i:

1 ägg
1,5 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g krossade polkagrisar ( spar lite att strö över innan gräddning).

( ev. lite pepparmyntsolja också)

Det blir en ganska tjock smet. Rulla bollar och placera glest på bakplåtspapper. Platta till lite. De flyter ut rätt mycket.

Grädda i 175 grader ca 10-12 minuter.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar