Kryddig påskkyckling

I vårt hus serveras det nästan alltid kyckling när det är dags för påskbuffé. Inget undantag i år. En kryddig variant stekt i ugnen som passade utmärkt att skiva och äta kall.

 

Kryddig påskkyckling

4 kycklingfiléer

1 dl hackad persilja

2-3 msk krossad rosépeppar

2-3 msk krossad grönpeppar

olivolja

salt

 

Putsa kycklingfiléerna och salta dem runt om. Blanda persilja, rosépeppar, grönpeppar och rör ihop med lite olivolja. Lägg kycklingen på ett galler i en ugnsform. Täck filéerna med kryddblandningen och stek den i 200º till dess att den är klar.

 

Passar utmärkt att äta varm också om man inte vill vänta. Något sonen gärna hade gjort. Han undrade om jag skämtade med honom när jag sa att vi inte skulle äta kycklingen förrän dagen efter…..han ville äta den genast!

 

image
Kryddig kyckling.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar