Garam masala, het krydda

I skafferiet hittade jag en påse garam masala som det var dags att använda. Garam masala är en indisk kryddblandning som betyder ”het krydda”.

Kyckling garam masala

200 g kyckling

1 påse garam masala

1/2 röd chili

1/2 gul lök

1/2 lime

1 burk kokosmjölk

koriander

Jag delade kycklingen i lagom stora munsbitar, saltade lätt och stekte den i rapsolja. Sedan stekte jag även hackad gul lök och finhackad chili mjukt. Därefter hällde jag i kokosmjölken och blandade i kryddblandningen och limesaften. Precis innan serveringen strödde jag över hackad koriander.

Till detta kokade jag ris och serverade kycklingen med vindruvor, kokos, röd paprika och squash. Hett och gott.

 

image
Indiskt till middag.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar