Parmesan- och pankopanerad kyckling

Huvudrätten igår blev en god kyckling.

Jag började att blanda till paneringen till kycklingen.

1. Riv ca 1 dl parmesanost och ca 1/2 dl mozarella.

2. Blanda med ca 1 dl panko.

3. Blanda i 2-3 msk av vardera av hackad koriander och persilja samt nymalen svartpeppar.

4. Salta kycklingfileér på båda sidor och täck dem runt om med paneringen och lägg i en ugnsform.

5. Stek i ugnen ca 20-30 min. på 200 º.

 

Jag serverade kycklingen med potatisgratäng med västerbottenost samt en isbergssallad med röd paprika och blodapelsin.

Till allt detta gjorde jag en kall sås med creme fraiche, hackad persilja, koriander, honung, en hackad vitlöksklyfta samt en aning pressad lime. Salt och peppar.

Dagens middag??  Ja, det  blev hämtpizza….

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar