Majsmjölsnuggets

Jag handlade färsk kycklingfilé när jag var på affären häromdagen. Två av dem använde jag till att göra egna nuggets till middag. Jag tänkte först göra mina enkla med panko men bestämde mig för att testa en ny variant med majsmjöl. De lade jag först i marinad några timmar innan de panerades och stektes.

Majsmjölsnuggets

2 kycklingfiléer

Marinad

3 msk japansk soja

2 msk honung

1 msk sambal oelek

1 liten lime, pressa ur juicen

Panering

1 dl majsmjöl

salt, svartpeppar

 

1. Blanda marinaden i en plastpåse, ställ i en skål.

2. Skär kycklingen i mindre bitar och stoppa ner i påsen.

3. Förslut påsen. Låt kycklingen marinera minst 20 minuter, helst flera timmar. Vänd den då och då så att all kyckling marineras.

4. Lägg kycklingen i ett durkslag och låt marinaden rinna av.

5. Blanda majsmjöl, salt och svartpeppar i en annan plastpåse och skaka runt kycklingbitarna.

6. Stek kycklingen gyllene i rapsolja.

 

image
Det blir extra gott att pressa lite lime över precis innan serveringen.

Till detta ugnsrostade jag potatis, sötpotatis och morötter kryddade med salt och anchochili. En fräsch enkel sallad till, mer behövs inte.

image
Enkel sallad till passade också bra.
image
Ugnsrostade rotfrukter.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar