Adventsfika som traditionen bjuder.

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Traditionsenligt var det dags för adventsfika här hemma idag på morgonen. Inte fullt lika tidigt som förut, aningen senare numera med en tonåring i huset som gillar att sova ut. Det blev elvafika istället för niofika, det var den enda skillnaden. Vi njöt lika mycket som vanligt av det godsakerna i alla fall.
image

Hembakade tunnbrödmackor (mamma har bakat), våra goda lussebullar och chokladbiskvier som min kusin bakade till mig inför femtioårsdagen. Vi hade tur, några fanns kvar i frysen. Färskpressad apelsinjuice och te serverades också denna 1:a Advent.

Här kommer receptet på de försvinnande goda chokladbiskvierna:

Chokladbiskvier (ca 30 inte så stora)

Bottnar:

150 g mandelmassa

1 äggvita

Riv mandelmassan.

Vispa i äggvitan.

Klicka ut smeten, platta till lite.

Grädda ca 8 min i 175º.

Kräm:
200 g smör

3 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 äggulor

4 msk kakao

Rör ihop. Bred den på de avsvalnade biskvibottnarna. Ställ dem kallt.

Smält sedan 200 g blockchoklad med 2 msk rapsolja. Pensla på eller doppa biskvierna i chokladen!

 

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar