Traditionsenligt var det dags för adventsfika här hemma idag på morgonen. Inte fullt lika tidigt som förut, aningen senare numera med en tonåring i huset som gillar att sova ut. Det blev elvafika istället för niofika, det var den enda skillnaden. Vi njöt lika mycket som vanligt av det godsakerna i alla fall.
Hembakade tunnbrödmackor (mamma har bakat), våra goda lussebullar och chokladbiskvier som min kusin bakade till mig inför femtioårsdagen. Vi hade tur, några fanns kvar i frysen. Färskpressad apelsinjuice och te serverades också denna 1:a Advent.
Här kommer receptet på de försvinnande goda chokladbiskvierna:
Chokladbiskvier (ca 30 inte så stora)
Bottnar:
150 g mandelmassa
1 äggvita
Riv mandelmassan.
Vispa i äggvitan.
Klicka ut smeten, platta till lite.
Grädda ca 8 min i 175º.
Kräm:
200 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
4 msk kakao
Rör ihop. Bred den på de avsvalnade biskvibottnarna. Ställ dem kallt.
Smält sedan 200 g blockchoklad med 2 msk rapsolja. Pensla på eller doppa biskvierna i chokladen!