Äntligen pepparkakor!

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Helgen som gick var det äntligen dags att göra årets pepparkaksdeg. Den fick vila till måndag kväll då sonen och jag bakade pepparkakor. Vi kavlade, åt deg och gräddade kakor i alla de former. Det blev figurer i form av Darth Vader, R2D2, Yoda, ekorrar, stjärnor, snöflingor, gubbar och gummor. En och annan gran och älg fanns också med när den sista plåten togs ut ur ugnen. Nu ligger de kryddigt goda kakorna i juliga burkar och bara väntar på att ätas upp.

Receptet på de goda pepparkakorna finns här på bloggen under namnet Tant Harriets pepparkakor. 

image
Här blir det ekorrar.

 

image
Härligt, goda pepparkakor.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar