Fläskytterfilé i nygammal tappning.

Medan jag fortfarande bodde i Östersund lagade jag ett recept med kotletter som stektes en timme i ugnen med en sås över. Vem som gav det till mig kommer jag inte riktigt ihåg, det kan ha varit mamma. Vem hon i sin tur hade fått det av har jag ingen som helst aning om däremot. Det är i alla fall lättlagad mat som sköter sig själv även om det tar tid i ugnen. Den här gången använde jag inte kotletter utan fläskytterfilé, det gick precis lika bra.

Såsen gör man så här:

3 dl grädde, vispad till löst skum

2 dl creme fraiche

1/2 dl kinesisk soja

2-4 tsk sambal oelek (beroende på vilken hetta man vill ha)

Jag skivade fläskytterfilén och lade den utan kryddor i en ugnsform. Därefter hällde jag över såsen och stoppade in formen i ugnen, 175º, 50-60 minuter.

 

image
Lättlagat även om det inte gick så snabbt.

Jag serverade köttet till bakad potatis, men vanlig kokt potatis eller pressad potatis är gott till det också.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar