Med mindre än en vecka kvar till min tjugo+tjugo+ nåntingdag har jag haft en riktig matlagningsdag. Eftersom jag har en vaccumpackare har jag stekt allt kött och all kyckling idag. Nu ska det bara svalna, sedan skivas och placeras i vaccum till på fredag.
Dessutom har jag gjort en fantastiskt god tomatpesto och den godaste senapsdressingen jag vet. Köttrecepten bjuder jag på en annan dag men här kommer recept på pesto och dressing.
Recepten är stora men det är ju bara att minska mängden för att göra mindre. Senapsdressingen till exempel. Dela receptet på fyra så blir det lagom mycket.
Tomatpeston skulle jag dela på tre om jag skulle göra till en vanlig bjudning eller måltid. Den är för övrigt fantastiskt god till nykokt pasta också…
Tomatpesto
1 burk soltorkade tomater i olja, 470 g.
3 tomater
ca 3-4 dl finriven parmesanost
ca 3-4 dl olivolja
2 påsar pinjenötter (ICA´s gott liv)
3 klyftor vitlök
1. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Passa så att de inte bränns vid.
2. Dela tomater och vitlök i mindre bitar.
3. Riv parmesanosten.
4. Mixa alla ingredienser.
Ät på kex, till kött, till kyckling, på pasta eller på annat sätt som lockar. Peston är god att äta som den är med sked…farligt god…
Katarinas goda senapsdressing
8 msk strösocker
4 msk sötstark senap
1 1/2 dl äppelcidervinäger
4 dl matolja
1 1/2 dl mellangrädde
4 tsk aromat
3 vitlöksklyftor
Mixa alla ingredienser så att dressingen bli slät. Den godaste dressing jag vet till en vanlig grönsallad!