Favorit i repris…nästan….

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:7 kommentarer

Eftersom vi friterade ganska nyss fanns oljan kvar. För att hinna använda den fler gånger innan den blev för gammal bestämde vi oss för att fritera även helgen som gick. Sonen blinkande med ögonen, lade huvudet på sned och bad att vi skulle få kyckling nuggets gjorda på samma sätt som förra helgen.

Alltså satte jag planen i verket. När allt skulle förberedas upptäckte jag att det saknades ingredienser hemma. Men enligt ”man tager vad man haver principen” blev de minst lika goda.

Den här gången gjorde jag dubbel sats. Jag utgick från det förra receptet men fick förutom ljus soja hälla teriyakisås och lite mörk soja i marinaden också. Till paneringen fanns det bara 1 dl panko kvar så den fick jag blanda upp med vanligt ströbröd. I övrigt använde jag samma recept, fast dubbla mängder. Supergoda nuggets serverade med friterade morötter, chili cheese och lökringar. Bäst av allt, eftersom jag gjorde dubbel sats finns det en omgång kvar i frysen att ta fram när nuggetssuget sätter in!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 7 kommentarer

Lämna ett svar