Ännu en god mättande pastarätt som gav mersmak!

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:1 kommentar

Äntligen en kväll där jag var hemma så pass länge att jag hann laga middag själv innan det är dags att åka till stan för sonens extraträning. Det drar ihop sig för honom och hans kompis som ska tävla i Göteborg helgen som kommer.

En snabb pastarätt svängde jag ihop på knappt tio minuter….

 

Pasta med ajvar relish och annat smått och gott.

Jag kokade 1 pkt färsk Tagliolini som jag sen vände runt i en sås bestående av:

1 dl creme fraiche

1 finhackad vitlöksklyfta

1/3 röd chili

smör

1 msk ajvar relish

1/2 – 1 tsk sambal oelek

salt och svartpeppar

1. Smält smöret och fräs vitlök och chili mjukt. Blanda sen ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

2. Vänd ner pastan när den kokat färdigt, eftersom vi hade färsk pasta kokade den 1 minut.

3. Toppa med ruccola, sockerärtor, röd paprika, pistagenötter och flagad parmesan.

Det blev ännu en god pastarätt som jag kommer att laga igen! Dessutom blev det lite rester över så att jag kan ta med till jobbet på fredag när jag inte äter pedagogiskt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar