En ytterfilé väntade på tillagning. Jag hoppades på grillväder men förberedde för att kunna steka den inne om vädret inte tillät utematlagning. Jag skivade ytterfilén i centimetertunna skivor och lade den i en plastpåse där jag blandat en marinad bestående av:
3/4 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
1/2 dl sweet chilisås
1-2 tsk sambal oelek
Där fick den ligga några timmar och gotta sig. När det var dags att börja tillagningen regnade det ute så det blev stekpannan som fick tjänstgöra istället för grillen.
Till köttet serverades nykokta färskpotatisar som tryckts till och sedan täckts med följande ingredienser innan den gratinerades i ugnen:
1 dl finriven parmesan
1 dl riven chiliost
olivolja
Lägg potatisarna i en ugnsform, blanda parmesan och chiliosten och täck potatisarna. Ringla olivolja över.
Servera en fräsch sallad till. Jag serverade också en klick creme fraiche med smak av chili och paprika för att få extra hetta till hela anrättningen.