Marinerad ytterfilé med kryddstarka potatisar

image
Kryddigt och gott!

En ytterfilé väntade på tillagning. Jag hoppades på grillväder men förberedde för att kunna steka den inne om vädret inte tillät utematlagning. Jag skivade ytterfilén i centimetertunna skivor och lade den i en plastpåse där jag blandat en marinad bestående av:

3/4 dl rapsolja

1/2 dl japansk soja

1/2 dl sweet chilisås

1-2 tsk sambal oelek

Där fick den ligga några timmar och gotta sig. När det var dags att börja tillagningen regnade det ute så det blev stekpannan som fick tjänstgöra istället för grillen.

Till köttet serverades nykokta färskpotatisar som tryckts till och sedan täckts med följande ingredienser innan den gratinerades i ugnen:

1 dl finriven parmesan

1 dl riven chiliost

olivolja

Lägg potatisarna i en ugnsform, blanda parmesan och chiliosten och täck potatisarna. Ringla olivolja över.

Servera en fräsch sallad till. Jag serverade också en klick creme fraiche med smak av chili och paprika för att få extra hetta till hela anrättningen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar