- Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min.
- Fräs schalottenlöken, stött grönpeppar, estragon samt lite av den rostade och mortlade vitpepparen.
- Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
- Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min innan servering.
Så långt gjorde jag precis som det stod men jag tyckte att såsen var alldeles för blek och smaklös så jag kryddade upp den lite till. Först silade jag den så att lökbitarna försvann, tillsatte svartpeppar, vitpeppar och mer grönpeppar. Därefter redde jag av den så att den blev aningen tjockare. Det behövdes även mer sälta så några nypor flingsalt åkte också i. Sen var såsen riktigt god!