Smördegsinbakade färspaket

image
Goda småpiroger

Häromkvällen när jag var bortbjuden på middag åt sonen taco här hemma. Det blev en del färs kvar efter hans måltid och i kylen fanns en rulle smördeg.

Där hade vi grunden till en god middag. Jag blandade ca 1- 1 1/2 dl creme fraiche, lika mycket riven ost, 1/2 – 3/4 dl mediumstark tacosås, 1 dl majs, 1 rejäl näve hackad ruccola och 1/4 finhackad rödlök med färsen.

Därefter delade jag en färdigkavlad smördegsplatta i fyra delar, penslade med ägg och lade i färsblandning. Paketen penslades med ägg sedan strödde jag lite chiliflakes och flingsalt över. In i ugnen på 225º ca 20-25 minuter.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar