Enkel rabarbersaft med citron

image
Bärsaften silas efter två dygn.

Medan jag var på jobbet förra veckan gick sonen ut och plockade cirka 2-3 liter rabarber som han delade i mindre bitar och hällde cirka 3 liter kokande vatten över. Dessutom skivade han ner två citroner. Det ställde han svalt.

Därefter tog jag vid, efter 1 dygn tog jag upp citronerna och sedan fick saften stå ännu 1 dygn.

När 2 dygn gått silade jag av saften och blandade med 700 g strösocker/liter saft (värm saften till dess att sockret löst sig helt) och hällde sedan upp den färdiga saften på väl rengjorda flaskor. (Vill man ha i konserveringsmedel blandar man i det innan saften tappas upp på flaskor, till exempel flytande Atamon).

Det blev i alla fall fem flaskor god rabarbersaft med mycket smak av sommar.

 

image
Fem flaskor med nygjord saft.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar