Min mamma hade fått både öring och röding från några bekanta som vistats i fjällen. I foliepaket med ett gott kryddsmör smakade fisken ljuvligt gott på nationaldagen ute på altanen under parasollen. En ljummen potatissallad, mozarellasallad samt en vanlig grönsallad fullbordade måltiden.
Lägg fisken i folie och krydda med salt och svartpeppar. Lägg skivor av kryddsmör över fisken och vik ihop folien till paket. Grilla på låg värme cirka 15 minuter.
Kryddsmöret gjorde jag av cirka 100 g smör, 1/2 dl hackad persilja, 1-2 msk pressad citron samt lite flingsalt.
Potatissallad
Nykokad varm färskpotatis i bitar
Mixa en dressing av:
1/2 – 1 dl rapsolja
1/2 pressad citron
1 kruka basilika
flingsalt
Blanda sen den kokta potatisen med dressingen.
Blanda sen i:
1 rejäl näve grovt hackad ruccola, samt 5 körsbärstomater delade i mindre bitar.
Till mozarellasalladen använde jag minimozarella, 1/2 röd finhackad chili, hackade basilikablad, salt och olivolja ringlad över.