Enchiladas

Idag blev det ost- och köttfärsenchiladas på mitt sätt.

3-4 dl färdigstekt köttfärs, tacokryddad

3-4 rejäla matskedar tacosås, valfri styrka

ca 3 dl riven ost

1- 1/2 dl turkisk yoghurt

tortillabröd

1. Rör ihop färs, tacosås, riven ost och yoghurt. Lägg en sträng på varje tortillabröd och rulla ihop.

2. Lägg dem i en ugnsform med riven mozarella på och gratinera 20-25 minuter i 200º.

I väntan på gratinering

3. Servera med sallad, tacosås, yoghurt samt en avocadoröra.

Grönsaker från växthus och trädgård samt avocadoröra!

4. Avocadoröra: 1 mosad avocado, saft från 1/2 lime, en pressad vitlöksklyfta, chiliflakes samt lite salt.

Mycket gott och mättande…

Tre av sex enchiladas

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar