Papas arrugadas men inte riktigt…..och utan mojo rojo.

Papas arrugadas, potatisar kokade i hårt saltat vatten så att de blir skrynkliga är jättegott tycker jag. Med en god het röd sås gjord på tomater, paprika och chili bland annat.

Idag blev det en variant av dessa potatisar serverade med en mild blomkålspuré istället för den heta såsen.

Välkommen till bords!

 

Katarinas halvskrynkliga potatisar

Små fina potatisar kokas med skal på. Vattnet ska precis bara täcka potatisen och jag tog cirka 1 dl havssalt idag. När potatisen kokt cirka 15 minuter lät jag dem rinna av och lade dem i en ugnsform med olja i botten tillsammans med skivad vitlök och chili och många kvistar timjan. Efter ytterligare 20 minuter i 225º var de mjuka och lagom skrynkliga.

Blomkålspuré

1/2 blomkålshuvud kokas i lättsaltat vatten och får rinna av när den är mjuk. Lägg i en klick smör och en liten skvätt grädde, salt och peppar och mixa med mixerstav till dess att purén är slät.

Älgbiff

Jag stekte biffar i het panna och kryddade med salt och peppar. Med ett hemgjort kryddsmör på toppen smakade de toppen. Kryddsmöret gjordes av smör, timjan, vitlök och salt.

Allt serverades med majs och en enkel sallad med ruccola och röd paprika.

En tallrik full med godsaker.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. AJ

    Hej Katarina, och tack för inspirationen! Älgbiffarna med kryddsmör och majs och blomkålspuré lät jättegoda. Men eftersom vi mycket sällan äter potatis i vår familj kommer jag nog att göra en variant utan halvskrynkliga potatisar, istället gör jag nog lite mer blomkålspuré.
    Du har säkert redan testat det mesta, men jag tipsar ändå om hur jag brukar göra blomkålspuré: Jag kokar blomkålsbuketterna i en halv till en dl grädde och sedan mixar jag det tillsammans med smör, salt och malen muskotnöt. Jag tycker det är jättegott och det passar dessutom alldeles utmärkt till korv. (Brukar ha det som alternativ till makaroner för oss vuxna när barnen vill ha makaroner och korv.)

    1. Katarinas spis

      Tack för tipset, det ska jag testa nästa gång! Jag måste erkänna att jag inte lagat blomkålspuré förut….nog har jag tänkt men det har aldrig blivit av. Men eftersom det smakade toppen kommer jag definitivt att göra det igen!

Lämna ett svar