Igår plockade jag upp ett paket älgfärs ur frysen. Funderade ett tag på vad jag skulle hitta på och bestämde mig ganska snart för klassisk köttfärssås och spaghetti. Det var länge sedan vi åt det här hemma och jag längtade efter det.
En liten miss i planeringen var att det serverades som skollunch idag…fast där fick vi makaroner i stället för spaghetti och såsen var inte exakt likadan.
Här kommer i alla fall receptet på min sås. Det räcker nog till fyra portioner ungefär. Vi fick över så jag tänker göra gratäng till middag någon dag senare under veckan.
Köttfärssås
500 g älgfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
Köttfond motsvarande 1 buljongtärning
500 g krossade tomater
2 dl vatten
1 morot
1 msk ajvar relish
3 msk hackad persilja
chilipulver, paprikapulver, salt och svartpeppar
1. Hacka gul lök, vitlök och chili fint och fräs mjukt i smör eller olja.
2. Bryn färsen och krydda den.
3. Blanda i krossade tomater, vatten, ajvar relish, köttfond och en råriven morot och låt allt koka ihop. Smaka ev. av med mer kryddor.
4. Strö över hackad persilja precis innan serveringen.
Pingback: http://deudans.net/profil/blog/view/78747/otel-deals-and-reviews