Lime- och jordgubbsgino

Vi fick några förpackningar jordgubbar häromdagen. De var inte så söta därför passade de utmärkt att riva vit choklad över och stoppa in i ugnen. Förutom jorgubbar och vit choklad använde jag lite lime också.

Jag skivade jordgubbar och lade i portionsformar. Pressade över limesaft och strödde lite, lite råsocker över. Sist av allt hyvlade jag vit choklad med smak av vanilj över jordgubbarna. In i ugnen, 225º,  en kort stund till dess att chokladen fått lite färg. En smak av sommar!

Innan gratinering ser det ut så här!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. PG

  Hej
  Vi är ett ”åldrigt” matgäng som startade 1979 när MoDo vann sitt första SM.
  Igår hade vi som vanligt en av våra träffar och då åt vi bl.a din lim- och jordgubbsgino. Den var superb tyckte vi.
  Min fråga är om vi får lägga ut receptet på vår hemsida?
  Tacksam om du hör av dig

  Med vänlig hälsning/P G Forslund

  1. Katarinas spis

   Hej, vad kul att ni har hittat till min matblogg och dessutom testat recept. Ni får självklart lägga ut mitt recept på er hemsida, länka gärna! Vilken adress har er hemsida? Skulle vara kul att titta in hos er! Hälsningar Katarina

Lämna ett svar