Påsklax

Fick tag i fin färsk lax på skärtorsdag. Av den lagade jag en god laxrätt på långfredagen när vi hade gäster. Jag har lagat den förut. Då kallade jag rätten Novemberlax. Den här gången fick den heta Påsklax. Receptet på lax och sås som passar till hittar du här.

Den enda skillnaden mot förra tillagningen var att jag använde blodapelsin den här gången, sist var det vanliga blonda apelsiner. Lika gott blev det i alla fall. Förutom såsen serverade jag laxen med kokt pressad potatis och sallad och stekt sparris. 

Sparrisen stekte jag i olivolja och kryddade med lite salt, svartpeppar och pressad citron.

 

Smarrig lax färdig att ätas.
Romansallad, ruccola, tomater, paprika, salladsärtor och röd lök.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar