Citron- och honungslax

Ikväll hade vi behov av en snabb lättlagad middag….igen….

En bit lax plockades upp ur frysen (tinades) och stektes i ugnen, 175º cirka 15-25 min. Laxen kryddades med salt, citronpeppar, pressad citron och lite honung ringlad över. Sist strödde jag över sesamfrön.

Till laxen serverades kokt pressad potatis och en sås. Till den pressade potatisen kokade jag både vanlig vit- och sötpotatis.

Såsens ingredienser på ett ungefär: 2-3 msk smör, 1/3 fiskbuljongtärning, 3/4 dl grädde, 1 1/2 dl creme fraiche, lite pressad citron och 3-4 msk hackad dill. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Det blev bara en bild på resterna, vi var så hungriga så jag hann inte fota innan vi högg in!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar