Panerad torsk med kapris och vindruvor

Du visar för närvarande Panerad torsk med kapris och vindruvor

Jag tycker att panerad fisk är riktigt gott och jag har upptäckt att den blir extra god när jag byter ut det vanliga mjölet mot majsmjöl. Att panera i panko eller cornflakes tillför också extra god smak.

Torsken serverade jag med grönsaksfräs, couscous med vindruvor och kapris samt en senaps- och kaprisyoghurt som inte går av för hackor.

Fisken räcker till tre eller fyra portioner medan övriga ingredienser är beräknade till två portioner. Jag frös in den fisk som blev över för att äta vid ett senare tillfälle. Är man fler som ska äta ökas enkelt mängderna på alla tillbehör.

Panerad torsk med kapris och vindruvor

Panerad torsk

400 g torsk

1 1/2 dl majsmjöl

2 ägg

2 dl panko

salt, svartpeppar

smör

 

Grönsaksfräs (1- 2 portioner)

10 cm purjolök

30 g spenat

salt, svartpeppar

olivolja

 

Couscous (2 portioner)

couscous enligt anvisningar på förpackningen

1 msk kapris

10 – 15 vindruvor

10- 12 mandlar

 

Senaps- och kaprisyoghurt

1 dl grekisk yoghurt

1 msk senap, sötstark

1 msk kapris

citronjuice svartpeppar

 

1. Skär torsken i lämpliga bitar. Torka av den om den är blöt och salta på båda sidor.

2. Vänd bitarna i majsmjöl med svartpeppar, uppvispat ägg och panko sist av allt.

3. Stek frasigt i smör.

4. Stek strimlad purjolök och spenat i olivolja, krydda med salt och svartpeppar.

5. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd ner delade vindruvor, hackad kapris och mandel. Smaka av med salt och svartpeppar.

6. Dags att blanda till yoghurten. Hacka kapris och blanda ner den och senap. Smaka av med färsk pressad citron och svartpeppar.

 

Lägg upp couscous, grönsaksfräs, nystekt torsk och yoghurt på en tallrik. Ät och njut!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar