Nu firar vi Tet, draken får lämna över till ormen.

  • Inläggskategori:Plockmat
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

I år har vi tur att det vietnamesiskt nyåret, Tet, infaller precis under en helg. Det innebär att vi kan fira i dagarna tre.  Första dagen med goda vänner, därefter med släktingar, sista dagen med familjen. Igår firade vi tillsammans med goda vänner. Egentligen borde vi kanske ha ätit något vietnamesiskt men det blev ett plock av både det ena och andra, precis som det brukar vara i vårt hus på fredagar.

En tallrik fylld av godsaker.Vi började med en god hummus gjord på en burk kikärtor, 1 vitlöksklyfta, pressad citron, olivolja, lite spiskummin, salt, peppar. Mycket gott till hembakat pepparknäcke.

På bordet fanns också ostpaj med chili, gravad lax, halloumi, breasolachips, sallad och baguetter.

Paj: Ett förgräddat pajskal bottnade jag med 3 dl riven ost. Blandad lagrad och mild. Jag gjorde en äggstanning med 4 ägg, 3 dl grädde, 1 finhackad röd chili, 1 1/2 tsk stött kummin och lite salt. Den hällde jag på osten, sen la jag dit körsbärstomater i halvor och gräddade i 200° cirka 20-30 minuter.

Gravad lax: Den gravade laxen hade mamma fixat. Till den gjorde jag en egen hovmästarsås, enligt mammas recept, förstås.

Breasola torkade jag i ugnen på 175°, i cirka 10 minuter. Halloumin stekte jag i smör med pressad lime och honung på.

Sallad: Romansallad, ruccola, salladsärtor, röd lök och champinjoner.

Baguetter med en örtost och tallriken var komplett!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar