Kanelmuffins med banan och apelsin

Du visar för närvarande Kanelmuffins med banan och apelsin

På mitt fruktfat låg tre bananer som hade nått det stadiet att de blivit för mogna för att jag skulle tycka om att äta dem som de var. Först tänkte jag göra bananpannkakor men så fick jag ett infall att baka muffins istället. De blev saftiga och goda. Passar perfekt till en kopp kaffe eller te till frukost eller förmiddagsfikat. För att lyxa till dem lite är det smarrigt att göra en frosting med färskost, smör, florsocker och rivet apelsinskal. Mums!

Kanelmuffins med banan och apelsin

150 g mjukt smör

3 dl strösocker

2 ägg

3 bananer

2 pressade apelsiner, ca 1 dl

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

2 tsk kanel

 

1. Vispa mjukt smör och socker vitt och pösigt.

2. Blanda i äggen, mosade bananer och pressad apelsin.

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

4. Häll upp i muffinsformar. Det blev 24 stycken med den storlek på form jag använde.

5. Grädda i 200°, 15 – 20 minuter.

Sen är det bara att njuta!

Apelsinfrosting (räcker till halva satsen muffins)

25 g mjukt smör

200 g philadelphiaost

2 dl florsocker

1 apelsin – enbart skalet

Mixa smör, färskost och florsocker slätt.

Tvätta apelsinen och riv skalet fint (ta inte med av det vita) och blanda.

Fyll en spritspåse och spritsa ut ovanpå muffinsen eller bred ut frostingen.

Toppa eventuellt med syltade apelsinskal och riven mörk choklad. Eller ta något annat som finns hemma.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar