Det hann bli sen eftermiddag och hungern sög i magen. Plötsligt kom vi på att vi bara hade ätit frukost, visserligen sen frukost men vi ville ha mat snabbt. Det blev hemlagad snabbmat med kycklingnuggets. Mycket godare nuggets än de man köper på affären eller ute på alla snabbmatställen, i alla fall enligt sonen….
Det var relativt snabblagat också, det som tog längst tid var klyftpotatisen som kryddades med timjan, rosmarin, chiliflakes och salt. De stektes i ugnen med skalet på i olivolja cirka 35-40 minuter i 225º.
Snabblagade kycklingnuggets med panko
2 kycklingfiléer
ca 2-3 dl panko
salt, peppar
rapsolja till stekning
1. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda den med salt och peppar.
2. Lägg pankon i en plaståse och lägg i kycklingbitarna. Skaka runt till dess att bitarna är täckta av panko.
3. Stek i en het panna med rapsolja till dess att kycklingen är klar. Man får ta ganska mycket rapsolja för att få en friterad känsla, eftersom pankon suger upp oljan.
4. När kycklingen är klar får man smaka om de fått tillräckligt med salt och peppar. Om inte krydda över lite precis innan serveringen. Jag strödde över lite chiliflakes också….
Våra nuggets serverades med romansallad, limeklyftor att pressa över samt klyftpotatis. Lite sweet chilisås passar också bra till.
Pingback: Nyheter om starta eget #1 | Bolags registrering