Snabblagade, supergoda kycklingnuggets med panko….

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:1 kommentar

Det hann bli sen eftermiddag och hungern sög i magen. Plötsligt kom vi på att vi bara hade ätit frukost, visserligen sen frukost men vi ville ha mat snabbt. Det blev hemlagad snabbmat med kycklingnuggets. Mycket godare nuggets än de man köper på affären eller ute på alla snabbmatställen, i alla fall enligt sonen….

Det var relativt snabblagat också, det som tog längst tid var klyftpotatisen som kryddades med timjan, rosmarin, chiliflakes och salt. De stektes i ugnen med skalet på i olivolja cirka 35-40 minuter i 225º.

Snabbmat, fast hemma!

Snabblagade kycklingnuggets med panko

2 kycklingfiléer

ca 2-3 dl panko

salt, peppar

rapsolja till stekning

1. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda den med salt och peppar.

2. Lägg pankon i en plaståse och lägg i kycklingbitarna. Skaka runt till dess att bitarna är täckta av panko.

3. Stek i en het panna med rapsolja till dess att kycklingen är klar. Man får ta ganska mycket rapsolja för att få en friterad känsla, eftersom pankon suger upp oljan.

4. När kycklingen är klar får man smaka om de fått tillräckligt med salt och peppar. Om inte krydda över lite precis innan serveringen. Jag strödde över lite chiliflakes också….

Nystekta, krispiga nuggets!

Våra nuggets serverades med romansallad, limeklyftor att pressa över samt klyftpotatis. Lite sweet chilisås passar också bra till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar