Det blev rätt mycket lax kvar sen lördagens middag. Av den gjorde jag en sås som passade utmärkt att servera till pasta. En toppenmiddag när tiden är knapp.
Koka tagliatelle i en kastrull, gör laxsåsen under tiden.
Laxsås
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1/4 fiskbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
1/2 pressad apelsin
200-300 g lax
kokos
koriander
1. Blanda ner alla ingredienser utom lax, koriander och kokos i en stekpanna eller annan kastrull. Låt det koka ihop.
2. Dela laxen i mindre bitar och blanda i precis innan servering, bara så att den blir varm.
3. Häll av kokvattnet från pastan och lägg den i botten på ett stort fat. Slå laxsåsen över och toppa med extra kokos och hackad koriander.
Smaka eventuellt av med mer kryddor (laxen hade mycket smak i sig så jag behövde inte göra det), sen är det dags att äta och njuta av en ljuvligt god middag.