Novemberlax

Till gårdagens lax hämtade jag inspiration från Annica Långvall och hennes recept på apelsin- och ingefärslax. Det blev väl inte exakt som hennes recept men inte långt ifrån.

Till laxen gjorde jag en kall sås som passade till. Serverad med bulgursalladen och stekt sparris.

Middagen är serverad!

Lax med koriander, apelsin och ingefära

1200 g lax

salt, svartpeppar

5 cm finriven ingefära

saften från 1 apelsin, det blev 1 dl

zest från 1 apelsin ( tvätta den noga)

1 tsk sambal oelek

1 msk honung

koriander

kokos

1. Jag la laxsidan i en smord långpanna och saltade och pepprade den.

2. Blandade övriga ingredienser förutom kokos och koriander i en skål och fördelade jämt över laxen.

3. Strödde sen över kokos och koriander och stekte i ugnen, 175 º, till dess att laxen hade en innertemperatur på 60 º.

I väntan på ugnen.

Kall apelsin- och ingefärssås

ca 2 1/2 dl creme fraiche

2 cm riven ingefära

1 msk honung

zest från 1 apelsin

hackad koriander

det apelsinkött som blev kvar i pressen (sen jag pressade apelsinen till fisken)

1/2 tsk sambal oelek

salt, svartpeppar

Jag blandade alla ingredienser till såsen och smakade av med salt och peppar.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar