Lördagsplock

  • Inläggskategori:Plockmat
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Hämtade hem sonen när han kom tillbaka efter en heldag med kompisar på Bodaborg…eller Boda boo som det tydligen kallas nu under Halloween-tider. Innan han åkte igår lämnade han en önskan om att få halloumi till middag.

Eftersom han kom  tillbaka ganska sent blev det lite plockmat.

En tallrik blandat plock!

På bordet fanns följande: Svarta oliver, cantaloupe, morötter, chips av proscuitto, smördegssnurror med pestoost och parmesan, samt halloumi stekt i olivolja med lime och honung.

Proscuittochipsen gör man på följande sätt:

Sätt ugnen på  200º (varmluft), lägg skinkan på bakplåtspapper och sätt in i ugnen. Det tar cirka 5-10 minuter ( måste erkänna att jag inte kollade klockan) Vänd skinkan efter ungefär halva tiden.  Ta ut plåten med skinkan och låt den svalna, då har man sen goda krispiga chips som smakar smaskens!

Vi gör ofta bresaolachips också. Det borde ju dessutom fungera med vanlig rökt skinka i tunna skivor också, det har jag aldrig provat men jag ska nog göra det nån gång!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar