Hämtade hem sonen när han kom tillbaka efter en heldag med kompisar på Bodaborg…eller Boda boo som det tydligen kallas nu under Halloween-tider. Innan han åkte igår lämnade han en önskan om att få halloumi till middag.
Eftersom han kom tillbaka ganska sent blev det lite plockmat.
På bordet fanns följande: Svarta oliver, cantaloupe, morötter, chips av proscuitto, smördegssnurror med pestoost och parmesan, samt halloumi stekt i olivolja med lime och honung.
Proscuittochipsen gör man på följande sätt:
Sätt ugnen på 200º (varmluft), lägg skinkan på bakplåtspapper och sätt in i ugnen. Det tar cirka 5-10 minuter ( måste erkänna att jag inte kollade klockan) Vänd skinkan efter ungefär halva tiden. Ta ut plåten med skinkan och låt den svalna, då har man sen goda krispiga chips som smakar smaskens!
Vi gör ofta bresaolachips också. Det borde ju dessutom fungera med vanlig rökt skinka i tunna skivor också, det har jag aldrig provat men jag ska nog göra det nån gång!