Snabba middagar prioriteras i vårt hem när det är vardag. I kväll gjorde jag en kycklingwok som jag kokade risnudlar till.
Kycklingwok
3 kycklingfileér
1/2 gul lök
1 vitlökssklyfta
3 cm ingefära
1/2 röd chili
1 gul paprika
1 röd paprika
1 lime
koriander
1 msk oyster saucue
1 msk japansk soja
lite vatten
rapsolja
salt och svartpeppar
1. Skär kycklingen i munsbitar.
2. Hacka lök, vitlök, ingefära, chili och paprika.
3. Stek kycklingen i olja och krydda med salt och svartpeppar.
4. Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja på låg värme så att det mjuknar utan att ta färg.
5. Tillsätt det och paprikabitarna med kycklingen och låt det få ett hastigt uppstek tillsammans.
6. Häll på oyster sauce, soja och vatten, pressa över saften från 1 lime och låt det koka ihop som hastigast.
7. Koka ett paket risnudlar och häll upp i ett fat med kycklingwoken ovanpå. Strö hackad koriander över innan servering. ( kan bytas till persilja om man tycker bättre om det)
Vi var två personer som åt av maten till middag, det blev rester så att det räcker till en hantverkarlunch i morgon också!