Snabbt, gott och lättlagat.

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Snabba middagar prioriteras i vårt hem när det är vardag. I kväll gjorde jag en kycklingwok som jag kokade risnudlar till.

Dags att servera!

Kycklingwok

3 kycklingfileér 

1/2 gul lök

1 vitlökssklyfta

3 cm ingefära

1/2 röd chili

1 gul paprika

1 röd paprika

1 lime

koriander

1 msk oyster saucue

1 msk japansk soja

lite vatten

rapsolja

salt och svartpeppar

Några av ingredienserna på skärbrädan.

1. Skär kycklingen i munsbitar.

2. Hacka lök, vitlök, ingefära, chili och paprika.

3. Stek kycklingen i olja och krydda med salt och svartpeppar.

4. Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja på  låg värme så att det mjuknar utan att ta färg.

5. Tillsätt det och paprikabitarna med kycklingen och låt det få ett hastigt uppstek tillsammans.

6. Häll på oyster sauce, soja och vatten, pressa över saften från 1 lime och låt det koka ihop som hastigast.

7. Koka ett paket risnudlar och häll upp i ett fat med kycklingwoken ovanpå. Strö hackad koriander över innan servering. ( kan bytas till persilja om man tycker bättre om det)

Vi var två personer som åt av maten till middag, det blev rester så att det räcker till en hantverkarlunch i morgon också!

Morotsstavar till blev krispigt och gott.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar