Amerikansk brunch

En rejäl amerikansk frukost serverades, vid lunchtid för mig, frukosttid för husets yngre medlemmar.

Äggröra, knaperstekt bacon, amerikanska pannkakor med lönnsirap, nektariner, rostat bröd och juice.

En dagens amerikanare tack!

Pannkakor

2 ägg

4 dl mjölk

2 msk  smör

1 dl bovetemjöl

3 dl vetemjöl

2 tsk socker

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

1. Vispa äggen med mjölken

2. Smält smöret och blanda ner det.

3. Vispa ner de torra ingredienserna och stek i smör.

4. Servera med lönnsirap eller sylt om man föredrar det.

Äggröra

Ägg, 1 msk grädde/ ägg, salt och chiliflakes

Steks i smör, rör hela tiden och ta av den från plattan strax innan den stannat helt, så den inte blir torr utan  krämig och god.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar