Gluten- och mjölkproteinfri kladdkaka

Du visar för närvarande Gluten- och mjölkproteinfri kladdkaka

Det var dags att baka inför kommande födelsedag och jag bestämde mig att göra kladdkakemuffins i miniformat. Men eftersom jag vet att det finns allehanda allergier bestämde jag mig för att använda ett av mina äldre recept på glutenfri kladdkaka men utesluta mandelmjölet och byta ut smöret mot mjölkproteinfritt margarin.

Jag tycker att det är fiffigt att göra små kladdkakor, framförallt när man inte har riktig stenkoll på hur många som kommer. Dessutom blir det inga kladdiga fat utan alla gäster kan ta en egen form med kladdkaka. Stoppa i frysen när de är färdiga och sen är det lätt att plocka fram och dekorera om det kommer fler gäster än beräknat.

 

Gluten- och mjölkproteinfri kladdkaka

150 g mjölkproteinfritt margarin

3 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl kokosmjöl

1 dl kakao

1/2 msk vaniljsocker

2 krm salt

 

1. Smält margarinet och låt det svalna något.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda sedan ner smöret.

3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikta ner det i äggblandningen.

4. Rör försiktigt.

5. Fördela i mindre formar, 12-20 beroende på storlek, eller i en smord och bröad springform.

6. Grädda i 175° 13-16 minuter för de mindre formarna, lite längre om man väljer att göra en stor kladdkaka. Kakan ska vara ha torkat på ytan men fortfarande vara kladdig i mitten, då är den klar.

7. Servera med vispad grädde och bär. Vaniljglass passar också bra till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar