Lax med vitlök och örter

Två stycken laxbitar med en god färskost med smak av vitlök och örter. Där har ni dagens middag till två personer.

Bilden ser blek ut men det smakade inte blekt alls....

2 laxbitar

ca 1 1/2 dl vitlöks- och örtost

ca 1 dl creme fraiche

ca 1/2 dl grädde

1/2 lime

timjan

salt och peppar

 

Salta laxbitarna på båda sidor och lägg dem i en smord ugnsform.

Skär en ficka i laxen och tryck ner en god bredbar ost. Jag hade Rondelés med smak av vitlök och örter.

Blanda en sås av creme fraiche,  grädden samt 1 dl av osten. Hacka i lite färsk timjan också. Salta och pressa i saften av limefrukten. Häll såsen över fisken, mal över lite svartpeppar och stek i ugnen på 175 º cirka 15-20 minuter.

Servera med pressad potatis och sallad.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar