Kvällens middag inspirerades av ett recept jag hittade på ica.se men alla ingredienser fanns inte hemma hos oss så jag bytte ut en del och tillsatte andra efter eget tycke….som vanligt…..
Så här blev mitt recept till slut:
1 förp färska lasagneplattor(à 200 g)
Tomatsås
- 1 1/2 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 2 1/2 krm chiliflakes ( jag tog mer, jag tyckte att smaken blev för tam annars)
- 2 msk hackad färsk timjan
- 500 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- salt, svartpeppar, chiliflakes
Ricottablandning
- 350 g hackad bladspenat
- 1 burk ricottaost (à 250 g)
- salt, svartpeppar, chiliflakes
- ca 125 g riven mozarellaost
- ca 50 gram flagad parmesanost
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikan. - Fräs lök, vitlök, paprikan i olja i en kastrull tillsammans med chiliflakes och timjan. Tillsätt tomaterna och tomatpurén. Krydda med salt och peppar. Låt koka under lock närmare 30 minuter.
- Pressa vätskan ur spenaten om du använder fryst. Blanda med ricottan. Krydda med salt och peppar och lite chiliflakes.
- Täck bottnen på en form (ca 20 x 30 cm, för 4 port) med hälften av tomatsåsen.
- Fyll lasagneplattorna med spenatsmet och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna i formen.
- Täck med resten av tomatsåsen och riven mozzarella och parmesan.
- Ställ mitt i ugnen 20–25 minuter tills osten har fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad.