Spenat och potatisplättar

I kylen fanns det lite kokt pressad potatis kvar. Det fick vara inspirationen till dagens middag, plättar med potatis och spenat och knaperstekt bacon till. 

Jag gjorde en vanlig pannkakssmet först, (idag räckte det till tre portioner).

1 ägg

3 dl mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

lite salt

chiliflakes

bladspenat

kokt pressad potatis

När jag hade vispat ihop smeten blandade jag i hackad bladspenat och den kokta pressade potatisen.

Medan plättarna gräddades i plättlaggen stekte jag bacon i ugnen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar