Fiskgryta som blev till fisksoppa!

Igår kväll lagade jag en god fiskgryta till middag. Idag blev den förvandlad till fisksoppa! Det blev fyra portioner allt som allt. Sonen och jag åt av grytan och jag bjöd min mamma på soppa till lunch.

Fisksoppa!

Fiskgryta

1 portionsbit lax

1 pangasiusfilé

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 morot

1/2 röd paprika

4-5 cm röd chili

1 förpackning krossade tomater

ca 2-3 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

grädde

1/2 citron

salt, peppar, paprikapulver

1. Skär fisken i kuber och lägg på en tallrik. Salta och pressa över saften från citronen.

2. Hacka lök, vitlök fint. Skär moroten i små, små bitar och låt det fräsa i smör tills löken blir genomskinlig.

3. Hacka paprika och chili och låt det fräsa med en stund också.

4. Häll på krossade tomater, vatten och buljontärning och låt det koka till dess att morotsbitarna har lagom tuggmotstånd.

5. Späd med 1/2 – 1 dl grädde och krydda med paprikapulver, svartpeppar och ev. lite salt.

6. Lägg i fiskkuberna och låt dem precis bli färdiga.

7. Servera med kokt pressad potatis och sallad.

 

Fisksoppa

Ta fiskgryteresterna och späd med 2 dl vatten, 1/2 fiskbuljongtärning samt 1 dl grädde och låt allt bli varmt. Avsluta med att hacka och strö över dill!  Mums!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar