Honungs- och limelax

Idag plockade jag upp ett första litet kok potatis ur landet! De fick koka med några dillstjälkar som blev över när jag frös in dill tidigare idag.

Färskpotatis från det egna landet

Till den goda hemmapotatisen blev det lax.

Honungs- och limelax

Honungs- och limelax, till 2 personer

1.Jag bottnade en ugnsform med  dillstjälkar.

2. Salt och peppar på laxbitarna sen la jag dem ovanpå dillstjälkarna.

3. Pressa saften ur 1/2 lime samt ringla över lite honung.

4. Strö på lite chiliflakes och stek i ugnen på 175º.

5. Servera med färskpotatisen och ett limesmör.

Lime och chilismör

Lime och chilismör

ca 25 g mjukt smör

zest och saft från 1/2 lime

lite salt och chiliflakes

Rör ihop och förvara i kylen till dess att laxen är klar.

Maten smakade jättegott och laxen skulle fungera som en bjudrätt också!! Limesmöret blev pricken över i, detta ska jag helt klart laga fler gånger.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar