Idag plockade jag upp ett första litet kok potatis ur landet! De fick koka med några dillstjälkar som blev över när jag frös in dill tidigare idag.
Till den goda hemmapotatisen blev det lax.
Honungs- och limelax, till 2 personer
1.Jag bottnade en ugnsform med dillstjälkar.
2. Salt och peppar på laxbitarna sen la jag dem ovanpå dillstjälkarna.
3. Pressa saften ur 1/2 lime samt ringla över lite honung.
4. Strö på lite chiliflakes och stek i ugnen på 175º.
5. Servera med färskpotatisen och ett limesmör.
Lime och chilismör
ca 25 g mjukt smör
zest och saft från 1/2 lime
lite salt och chiliflakes
Rör ihop och förvara i kylen till dess att laxen är klar.
Maten smakade jättegott och laxen skulle fungera som en bjudrätt också!! Limesmöret blev pricken över i, detta ska jag helt klart laga fler gånger.