Lax med spenatröra

Ikväll blev det en god ugnsstekt lax med pressad potatis och rostad sötotatis till middag.

Sötpotatisen rostade jag med olivolja, salt och chiliflakes i ugnen cirka 30 minuter.

Sötpotatis på väg in i ugnen.

Laxen gjorde jag så här:

En laxfilé per person, saltad runt om.

Lägg laxen i en ugnsform och skär en ficka längs med hela laxbiten.

Gör en röra med:

1 dl creme fraiche

1 rejäl näve bladspenat, finhackad

ca 2-3 msk mjukost med vitlök och örter. (Jag använde Rondelé.) 

salt och peppar

Fyll laxfickorna med röran och låt den sen täcka laxbitarna.

Stek i ugnen 175 º ca 15- 20 min

 

Laxen!

Servera med kokt pressad potatis, den rostade sötpotatisen och en salladstallrik.

Blandade grönsaker.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar