Älggryta med svamp

Här är några minusgrader ute och frost i gräset hela dagen, så det är en passande dag för långkok. Därför förbereder jag en älggryta som ska bli middagsmat till veckan. 

Så här har gjorde jag:

Älggryta med svamp

1 bit älgkött som passar till gryta ca 700 g

1 köttfondsbit

4 dl vatten

1 dl vin ( hade vitt öppnat så jag tog det)

1 dl chilisås (ketchupvarianten)

3 msk hoisinsås

 1 1/2 msk ketjap manis

1 gul lök

1/2 röd lök

2 stora vitlöksklyftor

200 champinjoner

salt, peppar, timjan och rosmarin

smör till stekning

1. Putsa köttet och skär det i kuber. Bryn det tills det får fin färg runt om. Salta och peppra. Lägg det sen i en gryta.

2. Bryn lök, champinjoner. Lägg det i grytan.

3. Häll i övriga ingredienser och låt koka till dess att köttet är mört.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar