Pepparbiff

Du visar för närvarande Pepparbiff

När jag skivade upp innanlår till vår hot pot för ett tag sedan blev det kött över. En fin bit som låg där i kylen dagen efter och ville bli tillagad. Pepparbiff kändes gott så jag rullade den bit som var över i mortlad peppar, skivade, saltade och stekte i smör och rapsolja. Sonen blev glatt överraskad då han verkligen uppskattar gott kött! Att han dessutom fick potatisgratäng till gjorde ju inte det hela sämre!

Pepparbiffar

3 – 4 msk svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar och rosépeppar mortlades fint. Därefter torkade jag av köttet och rullade biten på en skärbräda täckt med peppar. Sedan skar jag köttet i skivor, 1 – 2 cm tjocka, saltade lätt innan de hamnade i stekpannan.

När jag tog ur köttet för att vila innan serveringen hällde jag i ca 2 dl grädde i stekpannan. Då fick vi en mycket god sås att servera till!

Potatisgratängen

Här blev det latmansvarianten. I kylskåpet fanns en färdigköpt gratäng. Den kryddade jag upp med riven parmesan och chiliflakes. Sedan täcktes gratängen med ett rejält lager riven mozarella innan den åkte in i ugnen.

Till biff och gratäng serverades den gräddiga såsen som blev resultatet efter stekningen, färdigköpt bearnaisesås samt en sallad gjord på små tomater, salladslök, persilja och lite olivolja.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar