Pasta Bolognese

Du visar för närvarande Pasta Bolognese

Pasta och köttfärssås…det blev dagens middag! Tog upp älgfärs ur frysen i morse och tänkte göra en paj eller nåt annat…men nånstans mellan frukost och middag tog orken totalt slut. Tror att det är rätt sunt faktiskt efter den intensiva period som har varit nu när vi flyttat.  Sonen önskade då Pasta Bolognese, så det blev nån slags halvvariant på det vi hade hemma i kylen. Gott, dessutom blev det rester så det räcker till en vardagsmiddag….inte illa.

 

Ca 500 g färs

1 vitlöksklyfta

1 gul lök

2 msk tomatpuré

1 burk tomatsås (som kommer med färdig pizzadeg)

1 burk vatten

1/2 köttbuljongtärning eller fond

salt, peppar, paprikapulver och cayenne

1. Hacka lök, vitlök och fräs i smör eller olja med färsen.

2. Häll på fond, tomatpuré, tomatsås och vatten.

3. Krydda och låt puttra ihop.

4. Smaka ev. av med mer kryddor.

5. Strö över hackad persilja och riv parmesan över vid serveringen.

 

Smaklig spis!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar