Pasta och köttfärssås…det blev dagens middag! Tog upp älgfärs ur frysen i morse och tänkte göra en paj eller nåt annat…men nånstans mellan frukost och middag tog orken totalt slut. Tror att det är rätt sunt faktiskt efter den intensiva period som har varit nu när vi flyttat. Sonen önskade då Pasta Bolognese, så det blev nån slags halvvariant på det vi hade hemma i kylen. Gott, dessutom blev det rester så det räcker till en vardagsmiddag….inte illa.
Ca 500 g färs
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 burk tomatsås (som kommer med färdig pizzadeg)
1 burk vatten
1/2 köttbuljongtärning eller fond
salt, peppar, paprikapulver och cayenne
1. Hacka lök, vitlök och fräs i smör eller olja med färsen.
2. Häll på fond, tomatpuré, tomatsås och vatten.
3. Krydda och låt puttra ihop.
4. Smaka ev. av med mer kryddor.
5. Strö över hackad persilja och riv parmesan över vid serveringen.
Smaklig spis!