Gurksås till lax

Du visar för närvarande Gurksås till lax
Stekt lax med god gurksås

Idag blev det en god gurksås till den stekta laxen. Jag tror att jag har fått receptet av min morbror men jag är inte säker. Jag har kluddat ner det på ett ungefär i en av mina recepthäften. Så här gjorde jag idag, det räcker till 2-3 personer.

1 1/2 dl vitt vin

1/2 fiskbuljongtärning

1 msk vitvinsvinäger

2 dl creme fraiche

1 1/2 dl riven gurka ( utan skal och kärnor)

1. Låt vin, vinäger och fiskbuljongtärningen koka ihop till dess att det är ca 1-2 msk kvar.

2. Blanda i creme fraiche och gurkan och låt det bli varmt.

3. Smaka av med cayennepeppar.

4. Slå såsen över den stekta laxen.

5. Servera med kokt färskpotatis och grönsaker. Det är också gott att pressa potatis till.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar