God laxpasta på 15 minuter

Du visar för närvarande God laxpasta på 15 minuter
Laxpasta med grönsaker från trädgården

Jag hade lite kvar av det goda lime-och chilismöret jag gjorde förra veckan och jag ville använda upp det innan det blev dåligt.  Med det som bas plockade jag upp två bitar lax ur frysen. Det här blev resultatet.

Laxpasta med grönsaker

1 liten squash

8-10 sockerärtor

1 liten röd lök

ruccolasallad

2 cm finriven ingefära

honung

lime

lime- och chilismör

lax

1.  Dela laxen i tärningar och salta, låt den ligga på ett fat

2. Dela squash, sockerärtor, klyfta löken och fräs dem i lime-chilismöret

3. När grönsakerna nästan är klara lägger man i laxen och den rivna ingefäran

4. Pressa över lite extra limejuice

4. Allra sist ringlar man över lite flytande honung som får karamelliseras.

5. Smaka av med salt och peppar.

6. Blanda ner hackad ruccola precis innan servering

Servera med pasta, jag tog tagliatelle då kokar pastan medan grönsaker och fisk steks. Snabbt och lättlagat, som Jamie Oliver fast klart på en kvart istället för en halvtimme…och gott!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar