Svartvinbärsglass

 

Jag och sonen har plockat fem liter svarta vinbär idag. Goda vinbär som passar till mycket. En av de saker jag gjorde med bären blev glass. Hittade en övermogen banan i fruktskålen som också fick vara med i glassen.

Svartvinbärsglass 

1 mogen banan

150 g svarta vinbär

100 g strösocker

1 -2 tsk pressad citron

3/4 dl grädde

2 1/2 dl mjölk

1. Börja med att mixa alla ingredienser.

2. Sen är det bara att tjonga ner smeten i glassmaskinen och låta den köra till dess att glassen är klar.

Har man ingen glassmaskin går det bra att frysa ändå, rör i så fall i smeten då och då så det kommer i luft i glassen.

Här vilar glassen i frysen i väntan på att det är dags för dessert.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar