Ytterfiléfavorit i nya kläder!

En halv ytterfilé fanns kvar i vår frys efter förra söndagen. Så det fick bli favorit i repris idag…men ändå inte. Provade en ny kryddning.

Idag använde jag 1-2 msk grovmalen svartpeppar, 1-2 msk mortelmald rosépeppar och 1 -2 msk flingsalt att krydda filén med. I övrigt gjorde jag med den precis som förra veckan. Gillar man inte peppar får man dra ner på framförallt mängden svartpeppar. ( jag använde  den större mängden)

Såsen idag gjorde jag av creme fraiche, rosépeppar, svartpeppar,  1/4 av en köttbuljongtärning, 1/2 tsk balsamicocreme samt den steksky som bildades när köttet stektes. Jag tillsätter buljongtärningen sist när jag vet hur mycket som behövs utifrån den smak stekskyn ger.

Potatisgratäng med färsk hackad timjan, hackad vitlök, riven parmesan samt salt och chiliflakes mellan de olika lagren.

Grädde och sen toppad med mer riven ost.

Kött och gratäng i ugnen!

En mixad sallad med tomater, sockerärtor, squash tillsammans med balsamicocreme och svartpeppar blev pricken över i!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar