En halv ytterfilé fanns kvar i vår frys efter förra söndagen. Så det fick bli favorit i repris idag…men ändå inte. Provade en ny kryddning.
Idag använde jag 1-2 msk grovmalen svartpeppar, 1-2 msk mortelmald rosépeppar och 1 -2 msk flingsalt att krydda filén med. I övrigt gjorde jag med den precis som förra veckan. Gillar man inte peppar får man dra ner på framförallt mängden svartpeppar. ( jag använde den större mängden)
Såsen idag gjorde jag av creme fraiche, rosépeppar, svartpeppar, 1/4 av en köttbuljongtärning, 1/2 tsk balsamicocreme samt den steksky som bildades när köttet stektes. Jag tillsätter buljongtärningen sist när jag vet hur mycket som behövs utifrån den smak stekskyn ger.
Potatisgratäng med färsk hackad timjan, hackad vitlök, riven parmesan samt salt och chiliflakes mellan de olika lagren.
Grädde och sen toppad med mer riven ost.
En mixad sallad med tomater, sockerärtor, squash tillsammans med balsamicocreme och svartpeppar blev pricken över i!